Nieuws


Jaarabonnement op sportgedichten v.a. € 175,00

Tot 15 september 2008 zonder maximum aantal gedichten per jaar.

Een jaarabonnement geeft uitgevers van tijdschriften/kranten/magazines/websites het recht gebruik te maken van de gedichten, die in de abonnementsperiode, op deze website op het voorblad en in de rubriek journalistiek worden geplaatst. Een jaarabonnement kan op iedere gewenste datum ingaan (ook met terugwerkende kracht). Een abonnement voor landelijke dag- en weekbladen is € 325,00.

1 augustus 2008


Brons op het NK Wielrennen Journalisten

Uitgever/dichter van sportgedichten.nl, Peter de Jong,  veroverde maandag 17 september 2007 brons op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg voor Journalisten. De wedstrijd werd in Rotterdam verreden op het parcours van Wielervereniging Ahoy. Een afstand van 42,7 kilometer werd afgelegd met een snelheid van 39,5 gemiddeld per uur. Voor een peloton van zo’n 30 renners en met hevige regenval een mooie prestatie.

Al in de eerste ronde ontsnapte De Jong uit het peloton gevolgd door de actieve renner van het Amsterdamse Ulysses. Vijf ronden bleven zij vooruit totdat Koen de Jong (Harderfietsen.nl/ Gooi- en Eemlander/WielerMagazine) het genoeg vond. Diverse uitlooppogingen volgden elkaar in rap tempo op maar werden tenietgedaan.

Met nog 8 van de 25 ronden te gaan  demarreerde Koen de Jong. Hij soleerde naar een voorsprong van 375 m. Met nog vier ronden te gaan leek dit de beslissing. De tempoversnellingen in de volgende kilometers bleken toch genoeg voor een hergroepering.

Een uitgedunde groep reed op de laatste bocht af. Vanuit 3e/4e positie sprong Peter de Jong naar het wiel van Kasimir den Hertog. De 25-jarige eliterenner uit Heerhugowaard nam uiteindelijk enkele fietslengten voorsprong. Een tweede plaats ging in de laatste meters nipt verloren. De Fiets van Rodrick de Munnik schoof zilverachtig langszij. Zie voor finishfoto’s (Cok van Herk) sportactionfoto.nl en fotokoos.nl

Uitslag: 1. Kasimir den Hertog (Noordhollands Dagblad) 2. Rodrick de Munnik (Fiets) 3. Peter de Jong (Sportgedichten.nl)

Voor de volledige uitslag zie www.nkjournalisten.nl

19 september 2007


Voorleesavond Schrijvende Lopers 16 oktober 2006

Sportgedichten was aanwezig, temidden van zo'n vijftien optredende lopende ultraliefhebbers, op deze voorleesavond in cafe De Tobbe te Deventer met drie marathons in zes minuten: New York, Kamiel Maase en Marathonas.

15 oktober 2006


De Kneet

Entertainer op twee wielen.

Uitgegeven door Tirion Sport, waarin opgenomen het gedicht "Dood" van onze website sportgedichten.nl

22 juni 2006


bol.com

Januari

Partner van de maand

www.sportgedichten.nl

16 februari 2006


Willie Verhegghe

Van de stadsdichter van Ninove een Gastgedicht over leontien van Moorsel.

17 februari 2005


Oudere nieuwsberichten | Recente nieuwsberichten

Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette