Nieuws


2019 bezoekers website

De teller staat al op 600.000 individuele bezoekers in het lopende jaar.

22 december 2019


Nieuwe publicatie Miel Vanstreels

Vers van de pers: Het groot wielerwoordenrijmpjesboek. Er verschenen in de loop der jaren meerdere wielerwoordenboeken waarin wielertermen niet alleen worden uitgelegd maar ook toegelicht, b.v. met anekdotes uit de wielerhistorie, uitspraken van renners, (flarden) poëzie en proza. Miel Vanstreels (1951) gaat in deze bundel nog iets verder: hij licht 100 wielerbegrippen toe met een korte omschrijving én een rijmpje. In 'Het groot wielerwoordenrijmpjesboek' zijn wielertoeristen even belangrijk als echte coureurs: ook zij komen de man met hamer tegen, ze harken dezelfde kuitenbijters op en hun afstapverdriet is mogelijk nog groter. Meer info: https://fietsvarianten.blogspot.com/ miel vanstreels, 17 juni 2019

21 juni 2019


Turing Gedichtenwedstrijd

Sportgedichten, Gefeliciteerd, je gedicht met de titel Ankeveen Kraakt (8213) is door naar de tweede ronde! Je ontvangt persoonlijke feedback op je gedicht(en), geschreven door een van onze juryleden. Bovendien maakt je gedicht kans om de Top 100 te halen. De bekendmaking daarvan volgt begin januari. De feedback kun je op 1 februari verwachten. Met vriendelijke groet, Team Turing Gedichtenwedstrijd

16 december 2017


WPCC Wereldkampioenschappen wielrennen Journalisten

Sportdichter van Sportgedichten behaalden op 29 sept 2017 een bronzen medaille op het onderdeel tijdrijden in Bad Durrheim, Schwarzwald en op zondag 1 oktober 2017 zilver in de wegwedstrijd. De wedstrijden werden onder zonnige omstandigheden verreden op een geaccidenteerd parcours op een hoogte tussen de 680 en 820 m. Het WK was een geintegreerd onderdeel van de "Riderman". Een driedaagse voor cyclosportieven. Voor uitslagen zie http://www.riderman.de

14 oktober 2017


Goed zo Daley

Nieuw gastgedicht. Ga naar menu; Gastgedichten

4 februari 2014


Sinterklaasgedichten

Nieuwe linkgroep:

http://www.sportgedichten.nl/links.php

13 november 2012


10 Jaar sportgedichten

Eind 2000 zoekwoord
Sportgedichten op internet
0 Hits
Daarmee was sportgedichten.nl geboren
En meteen een zaak

Nu google je
In 0,21 seconden
13600 Resultaten
Vinden.nl geeft er 14458
Yahoo 12700
Sportgedichten.nl 10 Jaar bovenaan
In vele zoekmachines

De Dikke Driedubbele Van Dale
Groot Woordenboek Van De Nederlandse Taal
Dicht de ruimte
Sportgebouw
Sportgeneeskunde

Van Dale internetversie nu:
Je hebt gezocht op het woord: sportgedichten
Het is verkeerd gespeld of het staat niet in dit gratis woordenboek Nederlands.
Je hebt gezocht op het woord: sportgedicht
Het is verkeerd gespeld of het staat niet in dit gratis woordenboek Nederlands

 

26 februari 2011


Anderhalf miljoen plus

Sinds de eerste publicatie van sportgedichten.nl op 26 februari in 2001 zijn 1,6 miljoen bezoekers gegegistreerd.

In 2010 steeg het aantal met 87 % ten opzichte van 2009.

12 januari 2011


Honderd cols in zeven weken

Charles Kok heeft zijn ervaringen tijdens het fietsen van de 100 Cols Tocht te boek gesteld. In ‘Twee wielen, één gedachte’ bundelt hij een aantal van zijn gedichten en korte verhalen over het fietsen in de bergen.

De ervaren bergfietser Charles Kok (1948) is al sinds het begin van de jaren tachtig actief als ‘collen-verzamelaar’. In 1995 kon hij zijn honderdste col afkruisen, daarna ging het snel: op dit moment staan er bijna 600 op zijn lijst.
Toen hij in 2008 met de VUT ging besloot hij een bijzondere invulling te geven aan zijn nieuwgevonden zee van vrije tijd: eindelijk eens die lange fietstocht maken waar hij al jaren van droomde. Het werd de 100 Cols Tocht.

De 100 Cols Tocht is een prachtige maar zeer zware fietstocht door alle gebergten van Frankrijk, waarbij vele cols en andere hellingen bedwongen moeten worden. Met zijn 4.000 kilometer is hij even lang als de Tour de France, maar er moet tweemaal zoveel geklommen worden. En er zijn geen volgwagens, knechten of reservewielen.

Charles Kok: “Tijdens die lange, eenzame tocht kon ik mijn gedachten de vrije loop laten. Als vanzelf kwamen er toen fietsgedichten in me op.” Van deze gedichten is nu een boekje gemaakt, aangevuld met een aantal korte verhalen over Kok’s belevenissen tijdens zijn tocht.
‘Twee wielen, één gedachte’ kijkt met een huis-, tuin- en keukenblik naar wielrennen en fietsen. Het probeert net even anders te zijn dan andere wielerboeken. Het heeft geen centrale held, er wordt geen specifieke wedstrijd belicht en het heeft ook niet het grote afzien als centraal motief.

Het omslag is ontworpen door de bekende Utrechtse tekenaar Albo Helm. Zijn strips en illustraties worden al meer dan dertig jaar gepubliceerd in o.a. De Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland, Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, De Vogelvrije Fietser en Filosofie Magazine. Hij exposeerde in 2008 in Japan en onlangs vormde zijn werk het middelpunt van ‘Vier generaties Helm’, waar ook werk van zijn vader, grootvader, zoon, dochter, zus en broers te zien was.

‘Twee wielen, één gedachte’ is bestellen door 8,95 euro over te maken op bankrekeningnummer 2734836 t.n.v. C.A.A.M. Kok, Naarden. E-mail: kokc@xs4all.nl.

14 november 2009


Sportgedichten wint NK Wielrennen Journalisten 2008

Op de Bult in Leiden is Peter de Jong (renner van GWC de Adelaar ,Hilversum) dichter/oprichter van Sportgedichten.nl op 13 september 2008 Nederlands Kampioen wielrennen voor journalisten geworden.

Hij won afgetekend voor Joost Lammers (2e, RTV Noord-Holland, renner van De Volharding uit Utrecht) en Rodrick de Munnik (3e, Fiets).

In de laatste ronde ontsnapte op de Bult Juul van Loon (De Gelderlander, 4e). Alleen Peter de Jong sprong er op het venijnige klimmetje met twee scherpe bochten erin naartoe. Op zo'n 150 m voor de meet plaatste hij een beslissende jump, die goed werd beschermd door Koen de Jong (Harderfietsen.nl/ Wielermagazine/Gooi- en Eemlander, 5e).

13 september 2008


Oudere nieuwsberichten | Recente nieuwsberichten

Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette Sport silhouette